fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταναστών εργατών στα Φυτώρια Γαλαρά στο Μαραθώνα

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας
Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια

Από το Σάββατο 22 Ιουλίου, 23 πακιστανοί εργάτες στα Φυτώρια Γαλαρά στο Κάτω Σούλι του Μαραθώνα, βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας να ξαναγυρίσουν στις δουλείες τους, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και δουλειά με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Η πλειοψηφία των εργατών, δουλεύουν πέντε, δέκα μέχρι και δεκατέσσερα χρόνια στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

Στα Φυτώρια Γαλαρά δουλεύουν πάνω από 40 εργαζόμενοι, όλοι τους μετανάστες από το Πακιστάν και την Ινδία. Με μεροκάματο μόλις 18 -20 ευρώ την ημέρα, οι εργάτες αναγκάζονταν να μένουν ανά δέκα σε μικρά δωμάτια, που τους είχε παραχωρήσει ο εργοδότης σε ένα άλλο φυτώριο του, θυμίζοντας συνθήκες Μανωλάδας. Η εργοδοσία φέρονταν καθημερινά άσχημα στους εργάτες, βρίζοντας τους.

Το Σάββατο αφού έδιωξε τους 23 εργάτες, τους έκοψε το νερό και το ρεύμα στα παραπήγματα που έμεναν, προσπαθώντας να τους διώξει συνολικά. Την ίδια στιγμή βέβαια χρωστάει σε όλους τα δεδουλευμένα 1-1,5 μήνα και δεν τους τα έχει δώσει.

Οι μετανάστες εργάτες από το Σάββατο βρίσκονται σε κινητοποίηση με καθημερινή παρουσία στο χώρο του Φυτώριου στο Κάτω Σούλι του Μαραθώνα (Πηνελόπης Δέλτα 131), απαιτώντας να πάρουν πίσω τις δουλειές τους και να ξεχρεωθούν τα δεδουλευμένα τους. Αν η εργοδοσία θελήσει να τους απολύσει να τους δώσει όλες τις αποζημιώσεις και όλα τα χρωστούμενα για την δουλειά όλων αυτών των χρόνων. Οι εργαζόμενοι στις καθημερινές τους συνελεύσεις έχουν εκλέξει πενταμελή επιτροπή για να συντονίσουν τον αγώνα τους.

Αποδεικνύεται ότι το εργοστάσιο πλαστικών Κ Γεωργίου στην Αυλώνα, που οι εργάτες κέρδισαν μετά από απεργία 20 ημερών τα δικαιώματα τους δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας στην ζούγκλα που προσπαθούν να εφαρμόσουν τα αφεντικά στους χώρους δουλειάς.

Στο πλευρό τους βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Πακιστανική κοινότητα και η ΚΕΕΡΦΑ καθώς επίσης και το κλαδικό σωματείο τροφίμων και ποτών. Ζητάμε από όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να στηρίξουν τον αγώνα των μεταναστών εργατών στα Φυτώρια Γαλαρά. Για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη δουλειά, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία.

Αν δεν υποχωρήσει η εργοδοσία, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποίηση την Πέμπτη 27 Ιουλίου, στις 7.30μμ στην κεντρική πλατεία στο κάτω Σούλι Μαραθώνα.

ΚΕΕΡΦΑ – ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

antiracismfascism.org

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή