fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

“Αλήτες Δικηγόροι” | Οι ιστορίες σας

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Έτος: 2014

Υποψήφια θέση: Ασκούμενο Δικηγοράκι

Διηγείται ο/η: «Ο  9ωρος τηλεφωνητής – πρώην Δικηγόρος Μπλοκάκιας»

 

Είπα να πάρω το μέλλον στα χέρια μου και να στείλω σε αγγελίες το λαμπρό βιογραφικό μου.

Ωωωω χαρά…Με πήραν από δικηγορική εταιρία γνωστής οικογένειας. Όλοι στην οικογένεια χαρήκαμε. Ο μπαμπάς μου ο γιατρός, φούσκωσε από περηφάνια. Μετά από συνέντευξη θα ξεκίναγα “συνεργασία” με υπουργική…εισπρακτική εταιρία μιζαδόρων, πανπλούσιων χαραμοφάηδων υιών.

Στερνή μου γνώση να σε είχα τότε…

9 ώρες, ασταμάτητα τηλέφωνα για διαχείριση οφειλών με 25 λεπτά διάλειμμα, χρονομετρημένα από τον εκάστοτε απόφοιτο ΙΕΚ team leader.

Όμως έσφιγγα τα δόντια να δείξω την αξία μου.

Να πιάσω στόχους εισπράξεων, να καταφέρω να γίνω νομικός εκβιαστής, να βελτιώσω τους χρόνους μου, να παίρνω τηλέφωνα με τα μάτια κλειστά, να μαντεύω ακόμα και τις ώρες που οι κακοί οφειλέτες θα απαντήσουν.

Και ήρθε η ώρα που κι αυτό δεν το άντεχα. Άκουσα απόφοιτους Λυκείου να κάνουν τους δικαστικούς επιμελητές. Άκουσα συναδέλφους να απειλούν: “Θα σου πάρω το σπίτι, μάζεψε βαλίτσες να μείνεις στους δρόμους..

Μάζεψα όλο τον κωλοπαιδίστικο ηθικό μου τσαμπουκά και έστειλα mail στο μικρό γιο του περίφημου υπουργού, το νεαρό με τη μηχανή που έρχεται στην εταιρία του μια φορά το μήνα και τον υπόλοιπο χρόνο κάνει διακοπές στα εξωτερικά. Μπας και του αποκαλύψω όλα τα παράνομα. Να μπουν επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους, να σταματήσουν να απειλούν με ψεύτικες κατασχέσεις τον κόσμο, να απολύσει τον ψεύτικο Δικαστικό Επιμελητή και να διασώσει τη φήμη της δικηγορικής εταιρίας, πριν όλα αυτά τα παράνομα τα μάθουν οι εκπρόσωποι των τραπεζών, σταματήσουν να του αναθέτουν υποθέσεις από κόκκινα δάνεια και κλείσει το μαγαζί…

Γελάσατε ε; Το νεαρό αφεντικό δεν απάντησε. Οι εκπρόσωποι της Αlpha Bank τα γνωρίζουν όλα κι όλοι μαζί πλουτίζουν στις πλάτες του κοσμάκη.

Εγώ απολύθηκα με λύση της συνεργασίας. Οι ευεργέτες του Ταύρου αρνήθηκαν να δώσουν τη νόμιμη αποζημίωση. Στην επιθεώρηση εργασίας, η κα Δυσρυχίδου, εκπρόσωπος της γνωστής δικηγορικής εταιρικής μαφίας δήλωσε μόνο ότι ήμουν με μπλοκάκι. Δεν αρνήθηκε ότι ήμουν 9 ώρες σε ένα γραφείο-κουτί που δεν ακουμπάνε οι αγκώνες σου στα πλαϊνά. Δεν αρνήθηκε ότι χτυπούσα κάρτα και δεν μπορούσα να βγω από την εταιρία μέχρι να σχολάσω. Δε μίλησε όταν κατέθεσα ότι χρονομετρούσαν τις κλήσεις και με αξιολογούσαν με βάση τις αναπάντητες.

Και συνεργάτες ήμασταν μόνο στην αποχή των δικηγόρων.

Που αντί για αμοιβή μας έδωσαν ουρίτσες (ασφαλιστικές εισφορές), λες κι εγώ σταμάτησα να βαράω τηλέφωνα επί 9 ώρες και να τους φέρνω 30.000 ευρώ εισπράξεις το μήνα.

Η επιθεώρηση εργασίας γνωμοδότησε παραδόξως υπέρ μου, αλλά η διαδικασία είναι…για να είναι και η δικηγορική εταιρία ηλιθίων και μιζαδόρων πάλι δεν αναγνώρισε την υποχρέωση αποζημίωσης.

Εγώ μάζεψα τον κωλοπαιδίστικο τσαμπουκά μου και με περηφάνεια πήγα στο διακοσμητικό Δικηγορικό  Σύλλογο Αθηνών και διαγράφηκα από τα μητρώα των εκβιαστών.

Η ιστορία μου συνεχίζεται στην ελληνική δικαιοσύνη και η δικηγορία ανυψώνεται σε εισπρακτικές εταιρίες εργοδοτών με τα ασκούμενα δικηγορίνια απροστάτευτα μπρος στα σαγόνια αδηφάγων καρχαριών.

Κι  εσύ που σκέφτεσαι, καλά να πάθεις, σκέψου καλύτερα…

Αν η δικαιοσύνη επιτρέπει στους βουλευτικούς μαφιόζους να λειτουργούν για χρόνια τέτοια παραμάγαζα, να παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα ακόμα και των υπαλληλάκων-συνεργών τους…

Σκέψου τη δική σου τύχη, όταν -μη σου τύχει-,  θα στραφείς στη Δικαιοσύνη να δικαιωθείς.

Από τους 100 δικηγόρους που εργάζονται στη Νομική Εταιρία, κανείς δεν απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη, ούτε καν για τις 4 κάμερες  που τους παρακολουθούν σε κάθε όροφο όπου κι αν πάνε.

Α ρε αλήτες δικηγόροι…

 

Υ.Γ.: Ο Δικηγορικός Σύλλογος δε, με συμβούλεψε να μη μπλέξω και να πάω παρακάτω…

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή