fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

πυροσβέστες

Άγρια καταστολή των πυροσβεστών στη Γαλλία! [VIDEO]

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Οι στρατιώτες της φωτιάς μάχονται σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς

Πυροσβέστες από τις τέσσερις γωνιές της Γαλλίας συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στους δρόμους του Παρισιού την Τρίτη προσπαθώντας να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα Μακρόν.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας επιθυμεί να εξαθλιώσει περισσότερο τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών ενώ σκοπεύει να ανεβάσει το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης. Οι πυροσβέστες κατέβηκαν στους δρόμους και η καταστολή που τους επιφύλασσε η κυβέρνηση ήταν πρωτοφανής.

Κανείς δεν περίμενε ποτέ πως δύο σώματα ασφαλείας θα συγκρούονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Οι περίπου 10.000 πυροσβέστες απο εννιά συνδικάτα βρέθηκαν στους δρόμους του Παρισιού την περασμένη Τρίτη. Αιτήματά τους ήταν η κυβέρνηση να σταματήσει να εξαθλιώνει της συνθήκες εργασίας τους και να μην αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση επιθυμεί την μείωση των μισθών και των επιδομάτων των πυροσβεστών ενώ σκοπεύει να αυξήσει το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης απο τα 57 έτη στα 60. Ζητούν επίσης απο την κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικά μέτρα προστασίας έναντι βίαιων επιθέσεων τις οποίες δέχονται καθώς προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους.

Πράγματι στην Γαλλία την τελευταία 5ετία έχουν καταγραφεί επιθέσεις εναντίον των πυροσβεστών εν ώρα εργασίας. Το 2018 το πυροσβεστικό σώμα στην Γαλλία και στις υπερπόντιες κτήσεις της, η πυροσβεστική έχει δεχτεί 207 λεκτικές επιθέσεις, 153 ρίξεις αντικειμένων, 364 απλές επιθέσεις και 66 επιθέσεις με πυροβόλα όπλα. Στατιστικά καταγράφονται 69 περιστατικά βίας εναντίον πυροσβεστών το μήνα. Το οξύμωρο είναι πως σε αυτό το αίτημα η κυβέρνηση απάντησε με βία.

Η πρώτη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε την ώρα της συγκέντρωση στην Πλατεία του Έθνους όταν οι συγκεντρωμένοι περίμεναν τους εκπροσώπους των συνδικάτων τους να τελειώσουν την συνάντησή τους με τον γραμματέα του Κριστόφ Καστανέρ, σημερινό Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας. Γύρω στις 3 το μεσημέρι οι εκπρόσωποι γύρισαν άπραγοι απο την συνάντηση. Δεν είχε γίνει κανένα αίτημα τους δεκτό. Μέρος των συγκεντρωμένων αποφάσισε να συνεχίσει την πορεία του στους δρόμους του Παρισιού ενώ ένα κομμάτι της συγκέντρωσης αποχώρησε.

Η αστυνομία επιτέθηκε για δεύτερη φορά στους διαδηλωτές χρησιμοποιώντας βίαιη καταστολή αυτή την φορά. Έγινε εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και κροτίδων λάμψης, χρησιμοποιήθηκαν υδροφόρες και τα γκλομπ χτυπούσαν με βίαια άκριτα. Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε κεφάλι και πόδια ενώ σε κίνδυνο τέθηκε και η υγεία εκατοντάδων παιδιών τα οποία βρέθηκαν εγκλωβισμένα στα σχολεία τους για πολλές ώρες μέσα σε μια αποπνιχτική ατμόσφαιρα απο τα δακρυγόνα.

Η καταστολή που επέστησαν οι πυροσβέστες καταδικάστηκε απο όλους ακόμα και απο βουλευτές. Τα γαλλικά ΜΜΕ αναρωτιούνται αν έχει συμβεί αυτό ποτέ ξανά στην Ευρώπη πέρα απο αυτά τα δύο γεγονότα. Δημοσιογράφοι κυνηγήθηκαν απο αστυνομικούς ώστε να μην καλύψουν την επίθεση και για πολλές ώρες έπαιζαν το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού στα στενά γύρω απο την πλατεία που συνέβησαν τα γεγονότα.

Σε πολλούς οι συγκρούσεις θύμισαν τις συγκρούσεις των Κίτρινων γιλέκων πέρσι τέτοιο καιρό ενώ πολλά δημοσιεύματα καλούν τα συνδικάτα να ξεσηκωθούν ενάντια στην άγρια καταστολή της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματα τους.

 

Πηγή: http://www.katiousa.gr/

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή