fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Με προϋπηρεσία, έως 25 ετών και να μη θες να κάνεις παιδιά!

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Πόλη: Αθήνα

Έτος: 2012

Υποψήφια θέση: Account manager, client service, ίσως και γραμματειακή υποστήριξη
Περιγραφή εργοδότη: Διαφημιστική εταιρεία

Διηγείται η JP

Εν έτη 2012 ο λόγος και εν μέσω κρίσεως, βρέθηκα και εγώ να ψάχνω για νέα εργασία. Όπως όλος ο κόσμος έτσι και εγώ, εκτός απο τη γνώριμη σε όλους φυλλάδα αγγελιών, δεν άφησα site για site που να μη γραφτώ για να λαμβάνω ενημερώσεις για νέες θέσεις εργασίας.

Αντιμετώπιζα τότε λοιπόν, το συχνό φαινόμενο των άπειρων αγγελιών, κυρίως για πωλήσεις μέσω τηλεφώνου και φυσικά μόνο με bonus επί των πωλήσεων. Μετά απο κάποιες εβδομάδες, βρήκα επιτέλους και 2-3 αγγελίες που ζητούσαν κοπέλα για client service με προυπηρεσία εώς 25 ετών. Πρώτη μου σκέψη, «τι προυπηρεσία μπορεί να έχει ενα ατομο 25 ετών;» Παρόλα αυτά αποφάσισα να καλέσω σε μία από αυτές για να δω αντιδράσεις.

– Γειά σας.

– Γειά σας.

– Καλώ για την αγγελία που έχετε βάλει για τη θέση του Client Service.

– Θα θέλατε να μας στείλετε το βιογραφικό σας; (ρωτάει η κοπέλα)

– Φυσικά, αλλά πριν απο αυτό, θα θέλατε να με ενημερώσετε για τη θέση, για να ξέρω αν με ενδιαφέρει; (Ευγενέστατη η κοπέλα αρχισε να μου περιγράφει τη θέση εργασίας.) … Πολύ ωραία, έχω τα προσόντα που αναφέρετε αλλά ξέρετε, ειμαι 32 ετών.

– Είσαστε παντρεμένη;

– Όχι δεν είμαι, αλλά τί σχέση έχει αυτό με τη θεση; Εργασία ψάχνω, όχι σύζυγο.

– Μαλιστα! Ξέρετε εμείς ψάχνουμε άτομο εώς 25 ετών.

– Ναι, το διάβασα αλλά επίσης ζητάτε να έχει προυπηρεσία στο αντικείμενο. Τι προυπηρεσία πιστεύετε οτι εχει ενα ατομο 25 ετών; Πού και πώς θα μπορούσε να καλύψει τις απαιτητικές σας ανάγκες;

– Ξέρετε .. αντιλαμβάνομαι οτι εχετε τα προσόντα, αλλά εσεις είσαστε πάνω απο τα 30 και θα θέλετε σίγουρα να κάνετε οικογένεια και παιδιά και δεν θέλουμε άτομο που θα λείπει με άδειες εγκυμοσύνης κλπ.

Η αλήθεια είναι οτι εκεί «μου γύρισε λίγο ο μάτις!»

– Αυτο ειναι διάκριση!  (της απαντώ)

-Κυρία μου, λυπάμαι αλλά εμείς ψάχνουμε εως 25 ετών.

Και κάπως έτσι έκλεισε το τηλεφώνημα. Αντίστοιχες περιπτώσεις αντιμετώπιζα για σχεδόν 2 χρόνια που έψαχνα για εργασία. Και το συμπέρασμα; Αν εισαι γυναίκα και πάνω απο 30 «έχεις ξοφλήσει» σε αυτή τη χώρα.

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή