fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Θάρρος, θράσος, ευγένεια!

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Πόλη: Αθήνα / Μαρούσι

Έτος: 2013

Υποψήφια θέση: Υπεύθυνος καταστήματος

Περιγραφή εργοδότη: Επιχείρηση εστίασης / καφέ

Διηγείται ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Το δεύτερο ραντεβού είναι στο Μαρούσι, στα κεντρικά της εταιρείας! Βλέπεις το πρώτο έγινε στο κατάστημα, στο κέντρο της Αθήνας! Είχα πάει κατά τις 11:00 το πρωί,  θυμάμαι τα έλεγα με έναν τύπο για καμιά ώρα! Από ‘δω οι καφέδες, από εκεί τα σιρόπια, έτσι το ένα, έτσι το άλλο, κι “εμείς κάνουμε κι εμείς ράνουμε”. Εντάξει ήθελε να τα πει ο άνθρωπος και καλά έκανε αλλά δεν ήθελα να του πω «Άσε φίλε, είμαι παλιά καραβάνα, τα ξέρω αυτά που μου λες».   Δε θέλω να τα λέω αυτά, χτυπάνε άσχημα. Δηλώνουν μια υπεροψία μόνο και που ακούγονται, και δεν μου χρειαζόταν.  ‘Ο,τι θα μπορούσα να πω άλλωστε, το γράφει το βιογραφικό μου – αναλυτικά, σχολαστικά- ή στο φινάλε, ρώτα με άνθρωπε, απαντάω ξέρεις, αμέ!

Έτσι το λοιπόν βρίσκομαι για στο δεύτερο ραντεβού μου. Το βιογραφικό μου είναι ήδη εκεί – πιστεύω να μη ταλαιπωρηθηκε στην μεταφορά – και με περιμένει ατσαλάκωτο μαζί με κάτι  κουστουμαρισμένους τύπους, που αν θα με ρωτήσεις μία γνώμη – σε ό,τι αφορά τη δουλειά αυτή, που την ξέρω καλά πλέον – θα σου πω πως έχουν τελειώσει ένα marketing, μία διοίκηση επιχειρήσεων βρε αδελφέ και πιστεύουν πως  έτσι μάθανε πώς δουλεύει ένα μαγαζί, ένα καφέ κι ένα εστιατόριο.  Και εγώ έχω  να πω ότι,  «κύριοι η θεωρία από την πράξη είναι μέρα vs νύχτα», και  κλείνω την παρένθεση μου εδώ.

Έχει ήδη περάσει μία ώρα από τότε που μπήκα μέσα στο γραφείο τους. Βρισκόμαστε σ’ ένα τεράστιο γραφείο , συνεδριακό θα το πω, εγώ από τη μία πλευρά με γαλάζιο ωραιότατο πουκάμισο και γκρι μακρύ παντελόνι, που αν δεν είχε full air condition θα είχα γίνει ρεζίλι, γιατί Σεπτέμβριος ήταν μαναμ’ και έκανε τρελή ζέστη και μεταξύ μας,  ε ίδρωσε ο κώλος μου. Απέναντι μου δύο «κύριοι», σε μαύρες αποχρώσεις τα κουστούμια τους, σε σκληροπυρηνικό ύφος η μούρη τους, ορθές, κοφτές ερωτήσεις κι όλο κάτι σημειώνουν  πάνω-πάνω στο βιογραφικό μου.

Πραγματικά, δε ξέρω σε πόσες ερωτήσεις έχω απαντήσει! Άλλες για τη δουλειά, άλλες για τα επαγγελματικά μου σχέδια στο μέλλον, τις σπουδές μου, τα κοινωνικά μου. Θα μπορούσα άνετα να ήμουν στο χρυσό κουφέτο και να με προξενεύανε αλλά όχι, είμαι σε γνωστή εταιρεία με καφέδες και βρίσκομαι να απαντώ σε 2,856 ερωτήσεις φύσης γενικής και αόριστης!

Να πω την αλήθεια μου, έχει πιάσει πια λίγη δροσιά, καλα είμαστε ‘δω μέσα αλλά η ώρα περνά και αυτοί συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, ερωτήσεις – απαντήσεις – σημειώσεις και ξαναμανά. Ώσπου έρχεται η μεγάλη ώρα, ο αμέσως μπροστά μου μαζεύει τα χαρτιά από μπροστά του,  σα να κλείνει δελτίο ειδήσεων ένα πράμα – και με λάγνο, υπεροπτικό ύφος μου λέει:

-Λεωνίδα, για τέλος, πες μας έναν λόγο για να σε πάρουμε στην εταιρεία μας!

Δεν θυμάμαι να το σκέφτηκα ούτε στιγμή όταν γύρισα με ήρεμο βλέμμα και χαλαρότητα και του απάντησα

– Έχω ωραίο κώλο!

Ναι ναι ναι, το είπα έτσι ακριβώς! Όπως φαντάζεσαι, η ατμόσφαιρα, οι μούρες τους κι ο χρόνος έχουν παγώσει! Γυρνάει και  ο αμίλητος από τα δεξιά, με κοιτά:

– Τι είπατε μόλις τώρα;

– Ότι έχω πάρα πολύ ωραίο κώλο!

– Α, επιμένετε!

– Ναι. Αν μετά από δύο συνεντεύξεις, με ατέλειωτες ερωτήσεις, με ένα βιογραφικό καλό στα χέρια σας δεν έχετε ακόμα βρει λόγο για να με προσλάβετε και με ρωτάτε να σας πω εγώ έναν, τότε σας απαντώ,  γιατί έχω ωραίο κώλο!

  – ……….

– Σας ευχαριστώ!

Θα την είχα πάρει τη δουλειά αν τα είχαμε βρει και στα λεφτά, γιατί σε όλα τ’ άλλα, νομίζω τα είχαμε βρει! Αλλά το να θέλει κάποιος να δώσεις και εκείνος να το παίξει αδικημένος  λόγω κρίσης, λόγω ημερών, καταστάσεων, είναι ελληνικό γνώρισμα και χάρισμα!

 tip : Θάρρος, θράσος, ευγένεια! Μόνο με αυτά κάνεις κάτι, με αυτή την σειρά! Θάρρος να πας. Θράσος να αντιμετωπίσεις.  Ευγένεια να μη προσβάλλεις! Αν αλλάξεις θέση, κάτι θα χαλάσει!

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή