fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Η προηγούμενη που είδαμε διάβαζε πολύ χειρότερα

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Πόλη: Πειραιάς

Έτος: 2010

Υποψήφια θέση: Γραμματειακή υποστήριξη

Περιγραφή εργοδότη: Ναυτιλιακές επιχειρήσεις

Διηγείται η Κατερίνα 

Μόλις 19 ετών, από μικρή στα βάσανα και θέλοντας να συνδυάσω σχολή και δουλειά (καλές εποχές τότε βλέπεις), άρχισα να αναζητώ εργασία στον κλάδο μου. Το πράγμα πήγε κάπως έτσι:  Αγγελία -Αποστολή βιογραφικού – μέσα σε δυο μέρες είχα τηλέφωνο.

Μη τα πολυλογώ, βρέθηκα υποψήφια στη θέση μιας πολύ δυνατής ναυτιλιακής. Ο Μάνατζερ του τμήματος που θα δούλευα, η προϊσταμένη και ένας ‘wannabe’ μάνατζερ όλοι πάνω από το κεφάλι μου,  άρχισαν τις σχετικές ερωτήσεις περί εμπειρίας, γνώσεων μπλα μπλα μπλα. Κάποια στιγμή ο ‘wannabe’ μάνατζερ τύπος,  μου “πετάει” μια εφημερίδα ναυτιλιακού περιεχομένου  στα αγγλικά.

-Θα μας διαβάσεις μια παράγραφο;

-Μάλιστα.

Και με τρεμάμενη φωνή,  αρκετά ψαρωμένη, προσπαθώντας να μη τα κάνω θάλασσα (ειρωνεία το στοιχείο του νερού στον κλάδο αυτό) έβαλα όλο το ταπεραμέντο μου να διαβάσω με ύφος και προφορά,  λες και είχα τελειώσει το Χάρβαρντ.

-Πολύ ωραία,ευχαριστούμε, λέει ο σπαστικός

-Θέλετε να κάνω και μετάφραση;  (σε προηγούμενη συνέντευξη μου ζητήθηκε να το κάνω, οπότε λέω παίξε σίγουρα)

-Όχι είμαστε οκ, συνεχίζει με ύφος πρωθυπουργού σε συνάντηση κορυφής με την Μέρκελ  και προσθέτει ένα κορυφαίο σχόλιο στους υπόλοιπους, “νομίζω πως η προηγούμενη κοπέλα που είδαμε διάβαζε πολύ χειρότερα!”

Τελείως αυθόρμητα και με ύφος Τζούλιας Αλεξανδράτου,  εκείνο το ξινισμένο ύφος που έκανε στα καλλιστεία ντε,  του πετάω την εφημερίδα πίσω προς το μέρος του. Σηκώθηκε  και έφυγε λίγο πληγωμένος νομίζω. Μένω με την προϊσταμένη, τα δύο μας και σκέφτομαι ευθύς πώς τελικά τα έκανα θάλασσα.

-Να σου πω κάτι? Εσένα θα πάρω, μου λέει. Και μη του δώσεις πολλή σημασία του μαλάκα, ένας ασήμαντος κάφρος είναι!

Μετά από δυο μέρες με ειδοποίησαν πως ξεκινάω δουλειά. Αν θέλετε να μάθετε σκηνικά άπειρου κάλλους -με ανθρώπους ‘κάλους’-  έχω άπλετο χρόνο να σας διηγηθώ! Η εμπειρία μου με έμαθε πως πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας στις συνεντεύξεις, όσο άβολα και αν νιώσουμε με κάτι που θα μας πουν, πρέπει να απαντάμε αυθεντικά. Ο αληθινός εαυτός σου είναι πάντα το πιο δυνατό σου προσόν.

Καλή επιτυχία σε όλους!

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή