Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Ζώντας και πεθαίνοντας στον καπιταλισμό

στo Χαρτοφύλακας

30χρονη νεκρή εν ώρα εργασίας στην υπηρεσία καθαριότητας στο Κατάκολο

Η 30χρονη εργαζόταν με σύμβαση στην υπηρεσία καθαριότητας Δήμου Πύργου στο Κατάκολο. Τα ξημερώματα εν ώρα εργασίας έπεσε από το πίσω σκαλάκι του απορριματοφόρου και παρασύρθηκε από το όχημα.

 Ένας ακόμη εργατικός θάνατος έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ θερινό κατάλογο εργατικών ατυχημάτων και θανάτων για το 2017. Οι συνθήκες δεν είναι, δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ αδιευκρίνιστες. Είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, το άγχος της επιβίωσης, της ανταπόκρισης σε λογαριασμούς και πάγια έξοδα, το άγχος της λήξης της σύμβασης, η φυσική εξάντληση, ο φόβος της ανεργίας, ο φόβος της πείνας και της εξαθλίωσης, είναι ο καπιταλισμός.

Ζώντας και πεθαίνοντας στον καπιταλισμό όπου κάθε ανθρώπινη ζωή υπολογίζεται βάσει κέρδους που μπορεί να παράξει και κάθε θάνατος βάσει του πόσο μπορεί να κοστίσει. Οι νεκρές εργαζόμενες, οι νεκροί εργάτες, οι θάνατοι της φτώχειας, ποτέ δεν κόστισαν τίποτα.

Για τους νεκρούς της τάξης μας οφείλουμε μίσος ταξικό.

vforvolos.espivblogs.net

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Ρέστα

«Οι φοβιτσιάρηδες αυτής της πλέμπας θα επιβιώσουν μόνο. Σιγουράκια φυλαγμένα. Οι τολμηροί
Στην Κορυφή