fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Τα 3 πράγματα που μας κάνουν να ξερνάμε από τα μάτια | Οι συντάκτες του IfI δίνουν πόνο

στo Lunch break/Ημερολόγιο Καταστρώματος

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Πιεστήκαμε και βγάλαμε το “χειρότερό” μας εαυτό στο πληκτρολόγιο,  προκειμένου να μαζέψουμε τα τρία (3) -συμβολικά τυχαίο- πράγματα που μας κάνουν να κοκκινίζουμε από νεύρα όταν εργαζόμαστε. Η αλήθεια είναι, πως αν δε βάζαμε το όριο στο 3, θα γράφαμε ακόμα μέχρι και τώρα που διαβάζεις και αυτό το άρθρο δε θα τελείωνε ποτέ.

Έλα με δικά σου σχόλια, έλα χωρίς ενδοιασμούς και “δώσε πόνο” μαζί με εμάς!

Οι συντάκτες του #IforInterview ζορίζονται στη δουλειά με :

Amanda Ami Gdalo

1. Το συναπάντημα με την ανθρώπινη βλακεία στο χώρο εργασίας, η οποία βλακεία συνοδεύεται απαραίτητα και από ένα βλέμμα απλανές -του βοδιού το λεγόμενο· αυτό με τσακίζει περισσότερο από όλα, ακόμα και από απλήρωτη υπερωρία! Τα αυτονόητα να είναι ακατανόητα και η λογική να αυτοκτονεί με όπλο την ατόφια χαζομάρα.

2. Το υφάκι / τουπέ! Τα καταδικάζω σας λέω, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Από πελάτες, από μεγάλους διευθυντάδες, ακόμα και από πρακτικάριους φοιτητές. Αν συναντήσω “υφάκι” μπορώ να ειρωνευτώ το συνομιλητή μέχρι θανάτου.

3. Αυτό που προσωπικά ονομάζω ‘νιαούρισμα’ -προερχόμενο από θηλυκές συναδέλφους- καθώς και η αυθαίρετη χρήση ενικού ‘αγενείας’ – Α’ προσώπου δηλαδή- από συναδέλφους/συνεργάτες/πελάτες χωρίς να χρειάζεται. Στο νιαούρισμα συμπεριλαμβάνεται και το νάζι / επιτηδευμένη χαζομάρα και ατάκες τύπου “Αχ, κύριε Τάδε μου, μη μου τα ζητάτε όλα μαζί, μπερδεύομαι μωρέεεεε! (ξερνάω από τα ματάκια μου μωρέ) . Όσο για τον ενικό, που συνήθως παίρνει μαζί και την κτητική αντωνυμία πχ.  “Αμάντα μου”, “κοπέλα μου” , “κούκλα μου ” η λύση είναι μόνο μία: ΒΙΑ.

Tina Barbatsalou

1. Nα βλέπει ο άλλος βιντεάκια ή να ακούει podcasts χωρίς ακουστικά και ιδίως από αμερικάνικα talk shows. Οτιδήποτε σε accent με κάνει να θέλω να σπάσω τον υπολογιστή του.

2. Να τρώνε μανταρίνια σε ακτίνα 400 μέτρων. To μανταρίνι πρέπει να απαγορευθεί δια ροπάλου στους χώρους εργασίας

3. H ηλίθια συζήτηση της Δευτέρας, ιδίως όταν δεν έχω τίποτα να πω με τον άλλον. Το ατέρμονο πώς ήταν το ΣΚ σου/ τι ταινία είδες, που έχει by default απάντηση το καλά/ τελικά είδα σειρά.

 

Nikos Vrachasotakis

1. Όταν ο επόμενος στη βάρδια έχει συγγενική σχέση με το αφεντικό και έρχεται όποτε το θυμηθεί.

2. Όταν μέσα στο 8ωρο, το αφεντικό σε βλέπει για 2 λεπτά και παρόλα αυτά πιστεύει πως έχει πλήρη εικόνα για το πόσο αποδοτικός είσαι.

3. Όταν έρχονται πελάτες που βαριούνται απλά για να χαζέψουν τα πράγματα και σου κάνουν χίλιες ερωτήσεις χωρίς να έχουν σκοπό να αγοράσουν κάτι.

 

Panagiotis Spyropoulos :

1. Η άβολη στιγμή που φεύγεις στη λήξη του ωραρίου σου (άντε και κανένα τεταρτάκι αργότερα) και στα χείλη των «ευσυνείδητων» συναδέλφων αναπαράγεται η φράση «δημόσιος υπάλληλος».
Για καθίστε ρε μάγκες και μάγκισσες, από πότε η παραγωγικότητα, η αποδοτικότητα και η ποιότητα της εργασίας  εξαρτάται από το πόσο παραπάνω καθόμαστε μετά το πέρας του ωραρίου;

2. Ο καθωσπρεπισμός και τα προσχήματα: «Καλημέρα σας! Τι κάνετε; Ο γιος σας πως πήγε στις πανελλήνιες;». Όχι ρε μεγάλε, ήσουν το τελευταίο άτομο που ήθελα να δω σήμερα και σε αντίκρισα πρώτο μπαίνοντας στο γραφείο, μετά από τόση κίνηση που έφαγα και το μάτι μου δεν έχει ανοίξει ακόμα. Ένα «σταδιαλα φύγε από μπροστά μου γυμνοσάλιαγκα» θα ήταν ταιριαστό.

3. Η εταιρική γλώσσα αργκό: Σε αυτήν την περίπτωση η χρήση της αγγλικής έχει ξεπεράσει τα όρια της συνεννόησης ή της επικοινωνίας με συνεργάτες που δε μιλούν ελληνικά ή αφορά κάποια συγκεκριμένη ορολογία. Τα αγγλικά είναι δείκτης ευφυίας, είναι μέτρο καλής αφομοίωσης της εταιρικής σκατοκουλτούρας, μια αέναη τάση επίδειξης ώστε να είμαστε αρεστοί στο εταιρικό “παρεάκι” .
• Approve -άρω, Confirm – άρω, Cancel – άρω, Contact – άρω , απλές καθημερινές λέξεις που έχουν υποστεί ένα μικρό ελληνo-αγγλικό γλωσσικό βιασμό προκειμένου να περιγράψουν μια κατάσταση. Ένα τσεκάρω γνωρίζαμε τόσα χρόνια κι αυτό με το ζόρι ενώ τώρα πια…
• «Υπάρχει κανένα spare ψωμί στην κουζίνα»;
• «Πριν γίνει το delivery στο κατάστημα, μπορείτε να μου στείλετε ένα revised order για να το confirm – αρω ώστε να είμαι καλυμμένη at any case ?»
• «Θες να μου κάνεις forward αυτό το μήνυμα με τα 2 attachments?»
• «Να του πείτε ότι η οποιαδήποτε ενέργειά του κάνει affect σε όλο το group.»
• «Περιμένω ακόμα από αυτόν τον προμηθευτή ένα επιπλέον additional (πλεονασμός;) discount.»

 

Για πες τώρα αγαπητέ αναγνώστη, ποια είναι τα 3 πράγματα που γυρνάνε τα δικά σου μάτια ανάποδα;

 

IfI team

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Lunch break

Dystopian Greece

Ελλάδα 2200 μ.Χ.

- Αυτός ήταν με τον Μητσοτάκη τον Πρώτο; - Τον Δεύτερο. - Μαλάκα τι
Στην Κορυφή