Καταδικάζουν την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων και την αυθαίρετη απόλυση εργαζόμενου

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ «ΝΗΡΕΥΣ» ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Με στάση εργασίας τις επόμενες μέρες και έκτακτη σύγκλιση γενικής συνέλευσης, για να αποφασίσουν και να καθορίσουν κινητοποιήσεις, θα απαντήσει το Σωματείο Εργαζομένων Ομίλου «Νηρεύς» Ιχθυοκαλλιέργειες Νομού Θεσπρωτίας, «στην επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, από πλευρά της εταιρείας και την αυθαίρετη απόλυση του συναδέλφου μας, με αφορμή ένα περιστατικό που η ίδια μεθόδευσε».

Η ανακοίνωση του Σωματείου έχει ως εξής:

«Το ΔΣ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, από πλευρά της εταιρείας και την αυθαίρετη απόλυση του συναδέλφου μας, με αφορμή ένα περιστατικό που η ίδια μεθόδευσε.

Πιο συγκεκριμένα, με ευθύνη της διοίκησης του υποκαταστήματός μας, ο συνάδελφος ενεπλάκη σε επεισόδιο στο χώρο εργασίας, δεχόμενος φραστική επίθεση και άσκηση ψυχολογικής βίας με προσβολές και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Η διοίκηση του υποκαταστήματος αξιοποίησε αυτό το γεγονός και η εργοδοσία προχώρησε στην αυθαίρετη απόλυση του συναδέλφου μας.

Η πραγματική αιτία είναι διαφορετική. Ο συνάδελφος, σαν μέλος του σωματείου κάνοντας το καθήκον του, ανέφερε στο σωματείο το εργατικό ατύχημα που συνέβη στο χώρο εργασίας του, με πρωταγωνιστές έναν ανειδίκευτο εργάτη, που με την ανοχή και την παρότρυνση του διευθυντή του, εκτελούσε χρέη χειριστή βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή του και των συναδέλφων του. Κάτι που συμβαίνει σε καθημερινή βάση.

Είναι ολοφάνερο ότι στο πρόσωπο του συναδέλφου μας στοχοποιείται το σωματείο, που με τις κατακτήσεις που έχει πετύχει και παράλληλα διεκδικεί υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και όλο το προηγούμενο διάστημα με τη δράση που έχει αναπτύξει αναδεικνύει τις σημαντικές ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (π.χ. χειριστές, διπλώματα για εξωλέμβιες κ.τ.λ) τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και την απαράδεκτη συμπεριφορά της Διοίκησης. Αυτά είναι που ενοχλούν τη Διοίκηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούμε στο σωματείο και ενωμένοι συλλογικά και οργανωμένα να απαιτήσουμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας και την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας.

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις να δώσουμε την απάντηση που πρέπει. Να αποτρέψουμε κάθε επιχείρηση τρομοκράτησης από πλευρά εργοδοσίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το ΔΣ του σωματείου αποφάσισε στάση εργασίας τις επόμενες ημέρες και καλεί τους συναδέλφους σε έκτακτη σύγκλιση γενικής συνέλευσης προκειμένου να συναποφασίσουμε για τις περαιτέρω ενέργειες και μορφές κινητοποίησης».

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ» και το σωματείο τους, εκφράζει το ΔΣ του ΕΚ Θεσπρωτίας.

Το ΕΚΘ στην ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, «που στόχο έχουν την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την παραίτησή τους από το δίκαιο αγώνα τους για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τη διεκδίκησή τους για υπογραφή ΣΣΕ». Καταγγέλλει επίσης «την απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει στην απόλυση συναδέλφου, μέλους του σωματείου, επειδή τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά του (ρεπό)». Και προσθέτει:

«Είναι καθαρό ότι η εργοδοσία έχει θορυβηθεί και ενοχληθεί από την όλη δραστηριότητα που ανέπτυξε το σωματείο όλο το προηγούμενο διάστημα, δραστηριότητα που ανεβάζει το κύρος του σωματείου και το καταξιώνει στα μάτια όλων των εργαζόμενων του κλάδου, κι αυτό αποτελεί αγκάθι στο μάτι της εργοδοσίας που με απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις προσπαθεί να επιβάλλει σιγήν ιχθύος στους χώρους εργασίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του κλάδου να συσπειρωθούν στο σωματείο τους συλλογικά και οργανωμένα, να απαιτήσουμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας, να μην επιτρέψουμε να γίνει καμία απόλυση.

Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του νομού, όλων των κλάδων, να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους και την ταξική τους αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων της επιχείρησης «ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ» για να βάλουμε φρένο στις αυθαιρεσίες κάθε εργοδότη, να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση, να εντείνουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή ΣΣΕ με συγκροτημένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στην κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας».

Πηγή: https://www.902.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*