fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Νικήστε τις φοβίες | Isaak M. Marks (βιβλίο)

στo Mind Opener

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που βιώνει ο καθένας μας. Όταν όμως οι φόβοι φθάνουν στο σημείο να επιδρούν αρνητικά στην ικανότητά μας να σκεπτόμαστε λογικά και να αποφασίζουμε ορθά, τότε η επιστήμη πρέπει να μπορεί να μας βοηθήσει να τους ξεπεράσουμε. Το “ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ” προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα εμπνεύσεως και πρακτικού οδηγού στους ανθρώπους εκείνους που πάσχουν από επανεμφανιζόμενα άγχη και φοβίες.

Ο Ψυχίατρος Δρ.Isaac Marks, εξηγεί πρώτα τις διαφορές μεταξύ του φυσιολογικού φόβου, που αποτελεί ένα θετικό κίνητρο για τους περισσότερους ανθρώπους, και των έμμονων φοβιών, οι οποίες παρενοχλούν σοβαρά την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων άλλων. Κατόπιν, εξετάζει μία προς μία τις περιπτώσεις των φοβιών που συναντώνται τακτικά στην εποχή μας: υψοφοβία, αγοραφοβία, φόβος καταιγίδων, αεροπλάνων, ασθενειών, εντόμων, σεξουαλικής επαφής, μικροβίων, θανάτου. Παράλληλα, εξετάζει σοβαρές περιπτώσεις καταθλίψεως και άγχους. Το βιβλίο υποδεικνύει πώς μπορεί να βοηθήσει κανείς τον εαυτό του και πώς μπορεί να αποφασίσει εάν χρειάζεται βοήθεια από κάποιον ειδικευμένο θεραπευτή.

Στον ιδιαίτερα πολύτιμο τομέα της αυτο-βοήθειας, επιχειρείται μία συστηματική προσέγγιση του τρόπου με τον οποίο μπορεί να ξεπεραστεί ο υπέρμετρος φόβος. Υπάρχουν διαγνωστικά τεστ και στρατηγικές χειρισμού, που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη τόσο του άγχους όσο και των κλινικών συμπτωμάτων του. Αν βρίσκεστε ήδη σε στάδιο θεραπείας του άγχους ή κάποιας φοβίας ή αν απλώς σκέφτεστε να θεραπευθείτε, το βιβλίο αυτό θα σας πει τι πρέπει να περιμένετε. Θα μάθετε επίσης πώς να βοηθήσετε έναν φίλο ή το σύντροφό σας να ξεπεράσει τις φοβίες και τα άγχη του. Πρόκειται για ένα βιβλίο καθησυχαστικό, κατατοπιστικό και γεμάτο πληροφορίες, που έγινε best seller σε όλες τις χώρες που εκδόθηκε.

Πηγή: athens.indymedia.org

Διαβάστε ή κατεβάστε το pdf από τη Βιβλιοθήκη του IFI

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Mind Opener

Στην Κορυφή